5 ovärderliga PR-tips

Vi blir ofta förvånade över vad folk har för uppfattningar av PR egentligen är. Vi brukar sammanfatta det så här- Utan en enda krona ska du se till att synas på rätt plats, vid rätt tillfälle för rätt målgrupp!

Om du inte vill ta expertishjälp från en PR-byrå så kan du följa våra enkla råd för ett bra PR-jobb för nybörjare

1. STÅ STADIGT- se till att din kommunikation, din grafiska profil, din produkt och dina budskap är tydliga, rena och riktiga! Det är ingen idé att göra PR på någonting som inte kommer att tas emot rätt!

2. PRESSMEDDELANDE SOM INSPIRERAR- Det finns en mall för pressmeddelande där du använder rubrik, ingress och brödtext. Använde gärna denna men se till att locka med någonting mer! Tanken med ett upplagt pressmeddelande är för att göra det enkelt för journalisten att flock information som är relevant, men sätt dig in i journalistens sits. Får man 100 pressmeddelande varje dag så kikar man gärna på det som sticker ut. Sätt din egen prägel på ditt utskick!

3. KONTINUITET- Tro inte att du kan skicka ett pressmeddelande, ringa ett samtal, skicka ett prov och sedan förvänta dig att någonting kommer att hända. Det krävs kontinuitet i ditt PR-arbete. Lägg upp en plan på 1 år där du markerar in de tillfällen du har möjlighet att gå ut med nyheter, inspiration eller information.

4. UTNYTTJA NYHETSLÄGET- Är det våffeldagen, stort med fotboll just nu, melodifestivalen? Se till att ha koll på nyhetsflödet framförallt i din bransch! Ta vara på vad som talas om just nu och spinn vidare på det genom att koppla det till just din produkt eller företag!

5. MÅLGRUPPSANPASSNING- Vänd dig till din målgrupp, lär dig din målgrupp och tänk som din målgrupp! Då kommer du kunna slippa en väldans massa jobb som ingen kommer att lägga märke till. Se till vilka kanaler din målgrupp nyttjar, vad de ser på, vilka magasin de läser, vad de talar om, vilka kändisar de gillar osv. På så sätt har du en bättre kanal att jobba PR på än om du vänder dig till den stora massan!

har du frågor får du gärna skicka ett mail till inbox@goodpr.se

Lycka till!